W delikatesach "BATO" zrobiliśmy zakupy: kupiliśmy marchew, jabłka, pomarańcze, banany.
Przed przystąpieniem do kulinarnych zajęć założyliśmy fartuszki i dokładnie umyliśmy ręce. W naszej kuchence umyliśmy wszystkie produkty, a następnie pokroiliśmy na mniejsze cząstki. Pamiętaliśmy o zachowaniu szczególnej ostrożności przy posługiwaniu się nożami.
Uruchomiliśmy błyszczącą nową sokowirówkę i po kolei dodawaliśmy kawałki marchewki i owoców. Ciekawiło nas jakiego koloru będzie nasz sok...
I za chwilę okazało się, że nasz sok ma piękną pomarańczową barwę, cudowny zapach i orzeźwiający smak! Świeży sok warzywno-owocowy, zrobiony samodzielnie, bez dodatku cukru to jest to, co na drugie śniadanie lubimy najbardziej!
Sokowirówka działa doskonale! A my dalej KULINARNIE DZIAŁAMY LOKALNIE...